A kezdet

Az úgy kezdődött, hogy belevágtam egy 120 darabos fürjtojás kúrába. Azaz belevágtam volna, ha tudok vásárolni friss fürjtojást Miskolcon. Időnként lehet egyik-másik multinál kapni, de friss termelői tojást kerestem, mert az a legjobb és legmebízhatóbb.

Sikerült is aztán Miskolctól 20 km-re találni, de oda ki kellett menni. Így aztán az első 60 db után úgy döntöttem vásárolok néhány tojó fürjet és lesz saját friss tojásunk. Az elsó 40 fürj gyönyörűen elkezdett tojni és az egész család megkedvelte a fürjtojást.

A fürjtojások íze sokkal üdébb, könnyebb, selymesebb és nincs olyan erős íze, mint a tyúktojásnak. Azóta a sógorom is imádja a tükörtojást és a rántottát, pedig eddig rá sem tudott nézni. A gyerekek meg egyenesen követelik az aranyos kis tojáskákat.

Szóval nőtt az igény a tojásokra, nem csak a családban, hanem ismerőseink körében is, így aztán több lépésben is növelni kellett az állományt. Most már kereskedő partnereink is szívesen forgalmazzák a hatósági állatorvos által ellenőrzött állományunk egészséges tojásait, sőt a kozmetikában is sikeresen használják különféle pakolásokhoz.

Én azóta is minden reggel öt nyers fürjtojással kezdem a napot megspékelve egy csapott mokkáskanál őrölt tojáshéj porral. Ezt a koktélt tejhabosítóval simára, kisé habosra keverem és éhgyomorra megiszom. Délig meg sem éhezem. A vérképem hibátlan, energikus vagyok és higgyék el nem véletlenül mondják rá, hogy afrodiziákum.

Fürjtojásaink mérete is eléggé termetes. Az átlagos fürjtojás súlya 10-11 gramm, míg a mi normál fürjtojásaink 12-13 grammosak, az extra tojásaink pedig 14-16 grammot, vagy annál is többet nyomnak.

 

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Kosár
A kosár üres
Üzenet a honlapról
Név:
E-mail:
Biztonsági kód:
Üzenete:
Hírlevél feliratkozás
E-mail:
Név:
Hogyan szólíthatjuk?: