Sültek fürjtojással

Pulykatokány fürjtojással

Pulykatokány fürjtojással.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 db fürjtojás
  • 1 szál póréhagyma
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg szóló
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A fürjtojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kettévágjuk. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A szőlőt leszemezzük, megmossuk.

Felforrósítjuk az olajat, a póréhagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst és tovább pirítjuk. Sóval, borssal, a petrezselyemmel és a fehérborral ízesítjük, és 15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a szőlőt, a fürjtojásokat és megdinszteljük. Felöntjük a tejszínnel és lassú tűzön 5-10 perc alatt kiforraljuk. Mazsolás rizst kínálunk hozzá.

Forrás:mindmegette.hu


Mini skót tojások csirkemellből

Mini skót tojások csirkemellből.jpg

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg darált csirkemell
  • 15 db fürjtojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • liszt (a hempergetéshez)
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • frissen őrölt fekete bors

elkészítés

  1. A fürjtojásokat 5-6 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és megpucoljuk.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk és olívaolajban puhára pároljuk, majd hagyjuk teljesen lehűlni.
  3. A darált csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, belekeverjük a lehűlt, párolt hagymát és a tojást.
  4. Lisztben meghempergetjük a fürjtojásokat és a fasírtmasszába burkoljuk, majd vizes kézzel tojás formájúra formázzuk és zsemlemorzsába megforgatjuk. 
  5. Olajban vagy sütőben sütve készre sütjük.

    Forrás:nosalty.hu


     

Citromos-mézes pulykacsíkok salátával

Citromos-mézes pulykacsíkok salátával.jpg

hozzávalók / 2 adag

  • 30 dkg pulykacomb (filé)
  • 15 dkg vegyes zöldsaláta
  • 5 db koktélparadicsom
  • 12 db fürjtojás
  • 1 citromból nyert citromlé
  • petrezselyem ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • tárkony ízlés szerint
  • 2 ek méz
  • 3 dkg sajt (pesztós gouda sajt)
  • 1 ek olívaolaj (vagy vaj)

    elkészítés
     
  • A pulykacomb filét csíkokra vágjuk, megsózzuk, tárkonnyal, petrezselyemmel megszórjuk és a citrom levével meglocsoljuk.
  • Kevés olajon vagy vajon lepirítjuk, felöntjük egy kis vízzel és pároljuk.
  • Amikor megpuhult és elpárolgott a víz, hozzáadjuk a mézet és karamellizáljuk.
  • A tojásokat megfőzzük, a salátánkat összekeverjük a sajttal és a paradicsomokkal.
  • Ráhelyezzük a tojásokat és a húsragut.
  • Még egy kis mézzel meglocsolhatjuk.


    Forrás:nosalty.hu


     

Búbos hús fürjtojással

bubos-hus-furjtojassal.jpg

Hozzávalók:

  • 16 db fürjtojás
  • 8 kicsontozott karajszelet
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db tejben megáztatott zsemle
  • 1 kávésanál reszelt vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl bor /fehér vagy rosé /
  • 10 dkg friss csiperkegomba vagy 170 gr-os konzerv
  • 1 kis fej hagyma
  • 5 dkg reszelt sajt /pl. parmezán, trappista/
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 csokor petrezselyem (ha nincs, a szárított is megfelel)
  • olaj


Elkészítés:

A karajszeletek szélét több helyen bevagdosom, majd kissé kiverem, sózom, borsozom.

A töltelékhez (búbokhoz) a felaprított hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, megpirítom. A megáztatott, kifacsart és morzsált zsemlyét összedolgozom 1 tyútojással, sóval, borssal, petrezselyemmel, majorannával és a párolt gombával.

Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenem az olajjal. Beleteszem a karajszeleteket, rápúpozom a tölteléket - szép magasra, gömbölyűre formázom - tetejét megszórom a reszelt sajttal, aláöntöm a bort és a nagyon kevés vizet. /A töltelék levet ereszt!/

Letakarom fóliával, és jól előmelegített sütőbe teszem, 10-15 perc után kissé csökkentem a hőfokot. A sütés befejezése előtt leveszem a fóliát, hogy a sajt kissé piruljon. /Sütés alatt többször meg kell locsolni a húsokat a forró pecsenyelével, és ha szükséges a folyadékot pótoljuk!/

Körítsük sült burgonyával és fürjtojásból készült tükörtojással.

Forrás:mindmegette.hu



Fürjpecsenye

furjpecsenye.jpg



Hozzávalók:

  • 6 db fürj
  • 2 kg burgonya
  • grillfűszer
  • bacon
  • tejföl
  • 3-4 db uborka
  • fokhagyma
  • olaj




Elkészítés:

1. A megtisztított fürjeket enyhén sózzuk és grill fűszerrel megszórjuk.

2. A tepsibe egy kis olajat öntünk, majd beletesszük a fürjeket, ezután rátesszük a baconszeleteket.

3. A meghámozott és kockára vágott burgonyát olajozott tepsibe rakjuk, megsózzuk, egy kevés vizet öntünk rá.

4. Fóliával letakarjuk és előmelegített 180 C fokos sütőben 45 percig sütjük a húst és a krumplit. Ha megsült, még pár percig pirítjuk a tetejüket.

5. Tálaláshoz szoktam készíteni tzatziki salátát. 3-4 db uborkát meghámozzuk, majd lereszeljük. A reszelékből kinyomkodjuk az uborka nedvét, majd külön tálba helyezzük. A reszelékbe teszünk fél gerezd fokhagymát felaprítva, majd az egészet összekeverjük tejföllel.

Forrás:mindmegette.hu

 

 Majonézes sonkapástétom fürjtojással
Fürjtojásos ételek
 Pulykatokány fürjtojással
Sültek fürjtojással
Laktató fürjtojásos saláta
Fürjtojással készült saláták.
Fürj aszalt szilvával
Sült fürjek
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Kosár
A kosár üres
Üzenet a honlapról
Név:
E-mail:
Biztonsági kód:
Üzenete:
Hírlevél feliratkozás
E-mail:
Név:
Hogyan szólíthatjuk?: