Sült fürjek

Fürj aszalt szilvával

furj aszalt szilvával.jpgHozzávalók

* 4 db aszalt szilva (magtalan)
* Likőr, konyak vagy rum
* 2 db főtt vagy sült gesztenye
* Fél-fél tk aprított rozmaring és kakukkfű
* 3 csík füstölt szalonna
* Só, bors

Elkészítés

1. Az aszalt szilvát az alkoholban beáztatjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. Közben 1 csík szalonnát apró kockákra vágunk, a gesztenyéket durván felaprítjuk.
3. Egy serpenyőben, kevés olajban, a szalonna darabokat megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a gesztenyét, 2-3 percig sütjük. Közben 2 db aszalt szilvát durva darabokra vágunk, hozzáadjuk a szalonna darabokhoz. A másik kettőt hagyjuk az alkoholban.
4. A fürj üregét megtöltjük az aszalt szilvás töltelékkel, majd betekerjük 2 szalonna csíkkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (a füstölt szalonna sós – így nincs szükség sok sóra!)
5. Kb 30 percig szép barnára sütjük, a szalonna legyen ropogós. Ne süssük túl!

Forás: tudosnekonyhaja

Grillezett fürj

fürj grillezett.jpgHozzávalók 4 főre:

8 konyhakész fürj,
1 teáskanál édesnemes pirospaprika,
200 g kecsketejből készült joghurt,
2 teáskanál paradicsompüré,
½ teáskanál cayenne bors,
2 evőkanál olívaolaj,
só,
bors


Elkészítés:

A joghurtot elkeverjük a paradicsompürével, a fűszerekkel és az olajjal, majd ebbe a keverékbe hagyjuk egy éjszakára a fürjeket. Másnap nyársra húzzuk a fürjeket és egy grillsütőn, többször átforgatva aranyszínűre sütjük őket.

Forrás: receptek.co

Fürj roston sütve

fürj roston.png

Hozzávalók

  • 8 fürj
  • csipetnyi só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 ek majoránna
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl olaj
     
Elkészítés:

1. Megtisztítom a pecsenyefürjeket, majd a lábvégeiket törökülésszerűen átbújtatom a mell alatti nyíláson, amit kivágtam. Alaposan megsózom, majd meghintem egy kis törött borssal is, majd a hasüregbe majoránnát és egy szelet szalonnát teszek.

2. Beolajozom a fürjeket, majd 15 perc alatt parázs fölött pirosra sütöm.
3. Ajánlott a fiatal pecsenyefürj.

Forrás: receptek.net

 

Jóllakott fürj recept

jóllakott fürj.jpgHozzávalók

- 4 fürj
- 10 dkg angolszalonna
- 5 dkg sárgarépa
- 5 dkg kukorica
- 5 dkg zöldborsó
- 1 zsemle
- 1 dl tej
- 3 tojás
- 5 dkg gomba
- só, bors
- 1 kk. bazsalikom
- 2 dl olaj

Elkészítés:

A madarak hasüregét kinyitjuk, és csontjait kiszedjük. A szalonnát felkockázzuk, és zsírját kisütjük. A gombát és a sárgarépát felszeleteljük, majd a zöldborsóval és kukoricával együtt a szalonnához adjuk. Negyed órát pároljuk.
A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarjuk, és a zöldségekhez keverjük. Fûszerezzük, ráütjük a tojásokat, és jól elkeverjük. Utána a tölteléket a madarak hasába helyezzük, és sütõben 25 percig sütjük.
borsmártással és burgonyakrokettel kínáljuk.

Forrás: izletes.hu

 

Fürj füstöltszalonnába tekerve

fürj föstöltszalonnában.jpg

Hozzávalók:

4 fürj,
só,
bors,
4 szelet szalonna,
zsályalevél,
1 evőkanál vaj,
1 dl olivaolaj,
2 dl fehérbor



Elkészítés:

A fürjeket besózzuk, rálocsoljuk az olajat és a bort és 24 órát hagyjuk pácolódni. Másnap, hasüregükbe egy-egy zsályát teszünk, majd szalonnába göngyöljük őket.

Vajjal kikent tepsibe tesszük, majd 15 percig, 150 fokon sütjük, aztán 200 fokra emeljük 15 percre, hogy szépen piruljon meg.

Jó étvágyat!

Forrás: szatmar.ro

 

Fürj szőlővel

fürj szőlővel.jpg
Hozzávalók:

» 4 burgonya
» 100 g vaj
» só és bors
» 4 fürj
» 4 szelet főtt sonka
» olivaolaj
» 400 g leszemezett szőlő


Elkészítés:

A fürjeket tisztítsuk meg és jól fűszerezzük be sóval és borssal. A meghámozott krumplik belsejét kaparjuk ki és tegyük őket egy sütőedénybe. A vajat hevítsük fel és öntözzük meg vele a krumplikat.
A fürjeket töltsük meg néhány szem szőlővel, tekerjük be a sonkával, kötözzük össze és rakjuk őket a burgonyákba. Szúrjunk beléjük egy fapálcikát, öntözzük meg olivaolajjal és előmelegített sütőben fél óráig süssük. Ezután adjuk hozzá a maradék szőlőt és negyed óra alatt megsütjük.

Forrás: izletes.hu

Fürjpecsenye római tálban

furjpecsenye-romai-talban.jpgHozzávalók
  • 8 db fürj fagyasztott is lehet
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vöröshsgyma
  • 20 dkg gomba apró, csiperke
  • 20 dkg szelonna füstölt, bacon
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • 4 db fokhagymagerezd

Elkészítés

  1. Sütés előtt a római tálat megfelelően előkészítjük, hideg vízbe áztatjuk kb. 20 percig.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma nagyságú darabokra vágjuk. A gombákat egészben hagyjuk, majd mindent az előkészített tál aljára teszünk. Jól megfűszerezzük és kevés olajjal meglocsoljuk.
  3. A konyhakész fürjeket alaposan megmossuk, kívül-belül befűszerezzük, majd egyenként betekerjük bacon szalonna szeletekkel.
  4. A tálat a sütőbe tesszük és 60 percig lefedve, majd 10 percig fedő nélkül sütjük.
Forrás: jolkifoztem.hu
 
 Majonézes sonkapástétom fürjtojással
Fürjtojásos ételek
 Pulykatokány fürjtojással
Sültek fürjtojással
Laktató fürjtojásos saláta
Fürjtojással készült saláták.
Fürj aszalt szilvával
Sült fürjek
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Kosár
A kosár üres
Üzenet a honlapról
Név:
E-mail:
Biztonsági kód:
Üzenete:
Hírlevél feliratkozás
E-mail:
Név:
Hogyan szólíthatjuk?: